Time to open some Oysters!

Welcome to the European Oyster Opening Championships.

28 January, 2017 11.00-16.00 NOVA Arena, Trollhättan, Sweden!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

European Oyster Opening Championship 2017 webbsite, click here

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOVA Mat och Möten, i samarbete med Albert Kök Hotell & Konferens och Trollhättans Stad, är stolta över att kunna presentera Europamästerskapet i Ostronöppning.

Varje år samlas Europas absolut bästa ostronöppnare i Nova Arena, Trollhättan, för att göra upp om den åtråvärda titeln. Tävlingen går ut på att de tävlanden  ska öppna 30 st ostron på tid. Men det gäller dessutom att öppna med finess. En jury bestående av bland annat stjärnkocken, Leif Mannerström, gör därefter en bedömning av hur många av de öppnade ostronen som är godkända.

Parallellt med den spännande tävlingen kan du som besökare ta del av den stora mat & hantverksmässa som pågår i NOVA Arena. Här samsas delikatesser av alla de slag med goda drycker. Självklart kan du passa på att smaka på ostronen till ett glas god champagne.

2016 år EM avgjordes den 29 januari med 20 tävlanden från 11 nationer.

Vinnare: Stephen Nolan från Irland

Pris för bästa presentation: Simon Toensager, Danmark

Bäste svensk blev Lars Karlsson på en 4:e plats

Bästa kvinnliga deltagare blev Manuela de Munck från Holland.