European Oyster Opening Championship 2019

European Oyster Opening Championship 2019, 26 januari, NOVA Arena, Trollhättan

Läs mer om evenemanget på, information in english about the Europeans at:

The winner and 2019 Champion – Anti Lepik from Estonia

anti

24 competitors from 13 countries battled for the title this year and it was a very close and exiting event. After qualifications, semifinals and the final, Anti Lepik was crowned the new champion. I was a very close call when Johan Malm from Sweden finished 2:nd just two seconds behind the champion!

Next year we are celebrating our 10-year anniversary. We promise you the biggest event so far!

 

European Oyster Opening Championships webbsite,  click here

The winner – 2018 Champion – Martin Söderström – Finland!

Vinnarbild Martin

The final  heat at the European Oyster Opening Championship, Anti Lepik, Estonia, Martin Söderström, Finland, Johan Malm, Sweden and Stephen Nolan, Ireland! And for the first time Martin Söderström, Finland, European Champion 2018, 3 seconds marginal to second placed Anti Lepik, Estonia! Johan Malm, Sweden took the third place.

About 2500 people visit NOVA Arena this day to follow the competition, enjoy the food and drinks and saw the food- and handcraft exhibition!

NOVA Mat och Möten, i samarbete med Albert Kök Hotell & Konferens och Trollhättans Stad, är stolta över att kunna presentera Europamästerskapet i Ostronöppning.

Varje år samlas Europas absolut bästa ostronöppnare i Nova Arena, Trollhättan, för att göra upp om den åtråvärda titeln. Tävlingen går ut på att de tävlanden  ska öppna 30 st ostron på tid. Men det gäller dessutom att öppna med finess. En jury bestående av bland annat stjärnkocken, Leif Mannerström, gör därefter en bedömning av hur många av de öppnade ostronen som är godkända.

Parallellt med den spännande tävlingen kan du som besökare ta del av den stora mat & hantverksmässa som pågår i NOVA Arena. Här samsas delikatesser av alla de slag med goda drycker. Självklart kan du passa på att smaka på ostronen till ett glas god champagne.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?